Agencija za nekretnine

Pozdrav,
mi smo Severitas agencija za nekretnine.

Naša misija je biti Vaš najbolji vodič za uspješan pronalazak idealne nekretnine. Sretno!

 

Što je pravo vlasništva?

 

ODGOVOR:

Pravo vlasništva je stvarno pravo na određenoj stvari koje ovlašćuje svoga nositelja da s tom stvari i koristima od nje čini što ga je volja, te da svakoga drugog od toga isključi, ako to nije protivno tuđim pravima i zakonskim ograničenjima.

Oblici prava vlasništva su:

  • individualno vlasništvo: nositelj vlasničkih ovlaštenja je samo jedna osoba.
  • suvlasništvo je vlasništvo više osoba na istoj fizički nepodijeljenoj stvari po dijelovima koji su idealno određeni (uobičajeno razlomkom npr. 1/2, 1/4 i sl.)
  • zajedničko ili skupno vlasništvo je pravo vlasništva više osoba na istoj stvari po udjelima koji nisu određeni, ni realno ni idealno, ali su odredivi. Kada se ti udjeli odrede zajedničko vlasništvo postaje suvlasništvo.
  • etažno vlasništvo je vlasništvo posebnog dijela nekretnine (stana, garaže i sl.) koja se sastoji od zemljišta sa zgradom ili od prava građenja sa zgradom pri čemu je suvlasnički dio nekretnine neodvojivo povezan s posebnim dijelom nekretnine (npr. 183/10000 dijela nekretnine neodvojivo povezano sa stanom u prizemlju.).

O nama

Agencija za nekretnine SEVERITAS d.o.o. osnovana je 2008. godine u Zagrebu i od tada aktivno posreduje pri prodaji i najmu stambenih prostora i poslovnih nekretnina te zemljišta na području Hrvatske, posebice Zagreba i Jadranske obale.

Agencija za nekretnine SEVERITAS d.o.o. svim svojim klijentima organizira kompletnu pravnu uslugu za kupnju i prodaju nekretnina preko odvjetničkog ureda.

Više
 

Pitanja i savjeti

Kome se podnosi prijedlog za upis prava vlasništva na kupljenoj nekretnini?

Prijedlog za uknjižbu prava vlasništva podnosi se zemljišno-knjižnom odjelu Općinskog suda na podr…

Sva pitanja
 

Kontakt

Severitas d.o.o.
Poljana Zdenka Mikine 46
10000 Zagreb
mob. +385 (0)98 419 590
mob. +385 (0)98 288 619
mail. upit@severitas.hr