Agencija za nekretnine

Pozdrav,
mi smo Severitas agencija za nekretnine.

Naša misija je biti Vaš najbolji vodič za uspješan pronalazak idealne nekretnine. Sretno!

 

Što je predugovor?

 

ODGOVOR:

Predugovor je ugovor kojim ugovorne strane preuzimaju obvezu kasnije sklopiti drugi - glavni ugovor. Rok u kojem se stranke obvezuju sklopiti glavni ugovor nije bitan element predugovora ali je preporučljivo da se on unese u predugovor kako bi ugovaratelji točno znali dokad ih veže obveza na sklapanje glavnog ugovora.

Predugovor je samostalan i potpun ugovor, samo se sadržaj njegove činidbe sastoji u sklapanju budućeg glavnog ugovora. Za valjanost predugovora potrebno je da u njemu budu sadržani bitni sastojci glavnog ugovora (kod kupoprodaje nekretnine to su: opis nekretnine i cijena).

Predugovor o kupoprodaji nekretnine mora biti sastavljen u pisanom obliku.

Predugovor ne obvezuje na sklapanje glavnog ugovora ako su se okolnosti od njegova sklapanja toliko izmjenile da ne bi bio ni sklopljen da su takve okolnosti postojale u vrijeme njegova sklapanja (npr. nekretnina koju se prodavatelj predugovorom obvezao prodati bude uništena potresom i sl.).

O nama

Agencija za nekretnine SEVERITAS d.o.o. osnovana je 2008. godine u Zagrebu i od tada aktivno posreduje pri prodaji i najmu stambenih prostora i poslovnih nekretnina te zemljišta na području Hrvatske, posebice Zagreba i Jadranske obale.

Agencija za nekretnine SEVERITAS d.o.o. svim svojim klijentima organizira kompletnu pravnu uslugu za kupnju i prodaju nekretnina preko odvjetničkog ureda.

Više
 

Pitanja i savjeti

Što učiniti prije potpisivanja predugovora i/ili ugovora o kupoprodaji nekretnine?

Potrebno je izvršiti uvid u zemljišne knjige za što je potreban naziv katstarske općine u kojoj se…

Sva pitanja
 

Kontakt

Severitas d.o.o.
Poljana Zdenka Mikine 46
10000 Zagreb
mob. +385 (0)98 419 590
mob. +385 (0)98 288 619
mail. upit@severitas.hr