Agencija za nekretnine

Pozdrav,
mi smo Severitas agencija za nekretnine.

Naša misija je biti Vaš najbolji vodič za uspješan pronalazak idealne nekretnine. Sretno!

 

Što je  etažno vlasništvo?

 

ODGOVOR:

Etažno vlasništvo je vlasništvo posebnog dijela nekretnine koja se sastoji od zemljišta sa zgradom ili od prava građenja sa zgradom pri čemu je suvlasništvo cijele nekretnine neodvojivo povezano s posebnim dijelom nekretnine. Objekt etažnog vlasništva može biti samo onaj posebni dio nekretnine koji čini samostalnu uporabnu cjelinu prikladnu za samostalno izvršavanje suvlasnikovih ovlaštenja (njegovih prava na samostalnom dijelu nekretnine (stan, garaža i sl.) koje ga ovlašćuju da s tom stvari i koristima od nje čini što ga je volja, te da svakoga drugog od toga isključi, ako to nije protivno tuđim pravima i zakonskim ograničenjima), a prema Zakonu o vlasništvu to su:

  • stan: skup prostorija namijenjenih za stanovanje s prijeko potrebnim sporednim prostorijama koje čine jednu zatvorenu građevinsku cjelinu i imaju poseban ulaz
  • samostalne prostorije: poslovne prostorije, samostalne garaže i jasno omeđena mjesta u zgradi namijenjena ostavljanju motornih vozila
  • sporedni dijelovi nekretnine kao što su otvoreni balkoni, terase, podrumske i tavanske prostorije, kućni vrtovi i mjesta za ostavljanje do najviše 2 motorna vozila po pojedinome stanu ili drugoj samostalnoj prostoriji.

O nama

Agencija za nekretnine SEVERITAS d.o.o. osnovana je 2008. godine u Zagrebu i od tada aktivno posreduje pri prodaji i najmu stambenih prostora i poslovnih nekretnina te zemljišta na području Hrvatske, posebice Zagreba i Jadranske obale.

Agencija za nekretnine SEVERITAS d.o.o. svim svojim klijentima organizira kompletnu pravnu uslugu za kupnju i prodaju nekretnina preko odvjetničkog ureda.

Više
 

Pitanja i savjeti

Koji je uobičajeni način stjecanja prava vlasništva na nekretninama?

Kupoprodaja, darovanje i nasljeđivanje su najčešći načini stjecanja vlasništva nekretnine.

Sva pitanja
 

Kontakt

Severitas d.o.o.
Poljana Zdenka Mikine 46
10000 Zagreb
mob. +385 (0)98 419 590
mob. +385 (0)98 288 619
mail. upit@severitas.hr