Agencija za nekretnine

Pozdrav,
mi smo Severitas agencija za nekretnine.

Naša misija je biti Vaš najbolji vodič za uspješan pronalazak idealne nekretnine. Sretno!

 

Porez na promet nekretnina?

 

ODGOVOR:

Kupac je obvezan u roku od 30 dana od dana sklapanja ugovora o kupoprodaji prijaviti porez na promet nekretnina nadležnoj poreznoj upravi prema mjestu gdje se nekretnina nalazi. Javni bilježnik nakon ovjere potpisa jedan primjerak ugovora dostavlja nadležnoj poreznoj upravi, ali je kupac obvezan, bez obzira na to, sam prijaviti porez na promet nekretnina.

Porez na promet nekretnina iznosi 5% od vrijednosti nekretnine. Porezna uprava će, ukoliko je u ugovoru o kupoprodaji, navedena manja vrijednost nekretnine od podataka koje porezna uprava ima kao mjerodavne porez razrezati prema svojim podacima, pa tako kod kupoprodaje stanova porezna uprava vrijednost nekretnine provjerava u svojim "tablicama" dok kod kupnje kuće na teren izlazi procjenitelj porezne uprave.

Prilikom kupnje prve nekretnine za stanovanje kupac je oslobođen plaćanja poreza na promet nekretnina za određeni broj kvadrata kupljene nekretnine što ovisi o broju članova obitelji koji će s njim u toj nekretnini živjeti.

O nama

Agencija za nekretnine SEVERITAS d.o.o. osnovana je 2008. godine u Zagrebu i od tada aktivno posreduje pri prodaji i najmu stambenih prostora i poslovnih nekretnina te zemljišta na području Hrvatske, posebice Zagreba i Jadranske obale.

Agencija za nekretnine SEVERITAS d.o.o. svim svojim klijentima organizira kompletnu pravnu uslugu za kupnju i prodaju nekretnina preko odvjetničkog ureda.

Više
 

Pitanja i savjeti

Što je sve potrebno priložiti uz prijedlog za upis prava vlasništva?

Uz prijedlog za uknjižbu prava vlasništva na nekretnini potrebno je priložiti: ispravu temelj…

Sva pitanja
 

Kontakt

Severitas d.o.o.
Poljana Zdenka Mikine 46
10000 Zagreb
mob. +385 (0)98 419 590
mob. +385 (0)98 288 619
mail. upit@severitas.hr