Agencija za nekretnine

Pozdrav,
mi smo Severitas agencija za nekretnine.

Naša misija je biti Vaš najbolji vodič za uspješan pronalazak idealne nekretnine. Sretno!

 

Što je predugovor?

 

ODGOVOR:

Predugovor je ugovor kojim ugovorne strane preuzimaju obvezu kasnije sklopiti drugi - glavni ugovor. Rok u kojem se stranke obvezuju sklopiti glavni ugovor nije bitan element predugovora ali je preporučljivo da se on unese u predugovor kako bi ugovaratelji točno znali dokad ih veže obveza na sklapanje glavnog ugovora.

Predugovor je samostalan i potpun ugovor, samo se sadržaj njegove činidbe sastoji u sklapanju budućeg glavnog ugovora. Za valjanost predugovora potrebno je da u njemu budu sadržani bitni sastojci glavnog ugovora (kod kupoprodaje nekretnine to su: opis nekretnine i cijena).

Predugovor o kupoprodaji nekretnine mora biti sastavljen u pisanom obliku.

Predugovor ne obvezuje na sklapanje glavnog ugovora ako su se okolnosti od njegova sklapanja toliko izmjenile da ne bi bio ni sklopljen da su takve okolnosti postojale u vrijeme njegova sklapanja (npr. nekretnina koju se prodavatelj predugovorom obvezao prodati bude uništena potresom i sl.).

O nama

Agencija za nekretnine SEVERITAS d.o.o. osnovana je 2008. godine u Zagrebu i od tada aktivno posreduje pri prodaji i najmu stambenih prostora i poslovnih nekretnina te zemljišta na području Hrvatske, posebice Zagreba i Jadranske obale.

Agencija za nekretnine SEVERITAS d.o.o. svim svojim klijentima organizira kompletnu pravnu uslugu za kupnju i prodaju nekretnina preko odvjetničkog ureda.

Više
 

Pitanja i savjeti

Što je klauzula intabulandi?

Klauzula intabulandi je izjava onoga čije se pravo prenosi, ukida, ograničava, opterećuje da prist…

Sva pitanja
 

Kontakt

Severitas d.o.o.
Poljana Zdenka Mikine 46
10000 Zagreb
mob. +385 (0)98 419 590
mob. +385 (0)98 288 619
mail. upit@severitas.hr