Agencija za nekretnine

Pozdrav,
mi smo Severitas agencija za nekretnine.

Naša misija je biti Vaš najbolji vodič za uspješan pronalazak idealne nekretnine. Sretno!

 

Što je fiducijarno vlasništvo?

 

ODGOVOR:

Fiducijarni prijenos prava vlasništva je uvjetni prijenos prava vlasništva nekretnine (ili pokretnine) sa fiducijarnog dužnika na fiducijarnog vjerovnika uz ograničenje raskidnim uvjetom da vjerovniku bude ispunjena određena tražbina. Fiducijarni vjerovnik je ovlašten, ako se za to ispune uvjeti u slučaju da mu osigurana tražbina ne bude ispunjena, ishoditi uknjižbu "punog" prava vlasništva na nekretnini. Ugovor mora biti solemniziran kod javnog bilježnika čime dobiva svojstvo ovršne isprave. Fiducijarni dužnik se u zemljišnim knjigama briše kao vlasnik, a upisuje se fiducijarni vjerovnik uz zabilježbu da je prijenos prava vlasništva učinjen radi osiguranja tražbine. U slučaju da fiducijarni dužnik tražbinu ispuni u roku u zemljižnim knjigama se briše fiducijarni prijenos prava vlasništva i nekretnina se ponovno uknjižuje za korist fiducijarnog dužnika.

O nama

Agencija za nekretnine SEVERITAS d.o.o. osnovana je 2008. godine u Zagrebu i od tada aktivno posreduje pri prodaji i najmu stambenih prostora i poslovnih nekretnina te zemljišta na području Hrvatske, posebice Zagreba i Jadranske obale.

Agencija za nekretnine SEVERITAS d.o.o. svim svojim klijentima organizira kompletnu pravnu uslugu za kupnju i prodaju nekretnina preko odvjetničkog ureda.

Više
 

Pitanja i savjeti

Što je kapara?

Kapara je iznos novca koji jedna strana daje drugoj u trenutku sklapanja ugovora kao znak da je ug…

Sva pitanja
 

Kontakt

Severitas d.o.o.
Poljana Zdenka Mikine 46
10000 Zagreb
mob. +385 (0)98 419 590
mob. +385 (0)98 288 619
mail. upit@severitas.hr